27/9/09

Παιδεία χωρίς… σχολεία: Δημοτικά προκάτ και λυόμενα

Η μεγάλη έλλειψη σχολικών χώρων έχει ήδη επιβαρύνει δραματικά τα υπάρχοντα σχολεία, τα περισσότερα των οποίων είναι προκάτ και πρόχειρα φτιαγμένα. Τα 1ο, 3ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Γέρακα στεγάζονται σε λυόμενα. Το 1ο Δημ. Σχολείο Γλυκών Νερών βρίσκεται κοντά σε πυλώνα υψηλής τάσης.
Το 2ο Δημοτικό Πικερμίου (νεοσύστατο) λειτουργεί σε ενοικιαζόμενους χώρους με πολλά προβλήματα και κτιριακές ελλείψεις. Στην Αρτέμιδα υπάρχει έντονο πρόβλημα κτιριακής ανεπάρκειας σε όλα σχεδόν τα σχολεία. Προσωρινά το 3ο και το 7ο Δημοτικό θα λειτουργήσουν σε διπλοβάρδια πρωί-απόγευμα, μέχρι να ανεγερθεί νέο κτίριο.
Το 3ο Δημ. Σχολείο Παλλήνης δεν έχει άδεια οικοδομής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επέμβει ο ΟΣΚ για να ρυθμίσει προβλήματα που προκύπτουν.
Στο 2ο Δημοτικό Ραφήνας έχουν προστεθεί στον προαύλιο χώρο δύο ξύλινες κατασκευές που χρησιμοποιούνται ως αίθουσες.
Στο 3ο Ραφήνας, αν και το σχολείο είναι καινούργιο, υπάρχει πρόβλημα χώρου λόγω της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού.
Το 2ο στο Πόρτο Ράφτη στεγάζεται σε τριώροφο εμπορικό κέντρο, όπου ο δρόμος κλείστηκε για να γίνει προαύλιο! Εχει 4 προκάτ. Το 1ο στο Πόρτο Ράφτη έχει 16 τμήματα και νοικιάστηκε το διπλανό οικόπεδο για να μπουν προκάτ για να χωρέσουν.
Βίλες και τρώγλες
Τα παλιά «χωριά» έγιναν μεγαλουπόλεις που πάσχουν από την έλλειψη σχολείων. Στις περιοχές αυτές οι βίλες φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και τα παιδιά κάνουν μάθημα εν έτει 2009 σε σχολεία-τρώγλες», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του συλλόγου «Αλεξ. Δελμούζος» κ. Θανάσης Γκούμας.
Πηγή: Έθνος (Βίβιαν Μπενέκου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου